hoofd

anbi

Transparantie? Klik op logo.

 

Sponsor

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Den Haag, Tong Tong Fair, 22 mei 2010; een verwachtingsvolle en spannende dag. Echter ook een belangrijke dag. De dag van de lancering van die speciale CD ter nagedachtenis aan een speciaal persoon: Ron Makadoero; naast een geliefd familielid en een trouwe vriend onder zijn (muziek)vrienden, ook een gewaardeerde medewerker van de jaarlijkse Tong Tong Fair. De presentatie stond om 14.30 uur geprogrammeerd op het grote Tong Tong Podium, voorafgegaan door een halfuur optreden van Challenge, de band die Ron samen met zus Stella en broer Jules in 1983 had opgericht.

Na een paar regenachtige en sombere dagen, was het weer op deze dag uilstekend; droog en zonnig. Een goed teken! Bovendien was het een zaterdag, een dag waarop we veel mensen konden verwachten. Daarin werden we niet teleurgesteld. Omstreeks 13.00 uur stroomde de zaal vol. Iedereen wilde op tijd zijn om een stoel te kunnen bemachtigen. Binnen no-time waren alle stoelen bezet en stonden de gangpaden vol. De tent was afgeladen. Naast vele vrienden die gekomen waren, deed het ons goed ook veel familie te zien. Onder hen had menigeen van verre afstand de moeite genomen om de trein te pakken. Het vinden van een parkeerplaats voor je auto bij het Malieveld is immers geen eenvoudige zaak.

Klokslag 14.00 uur kondigde de podiumpresentator het optreden van Challenge aan. Die opende met één van de lievelingsnummers van Ron: 'Widuri". Het was stil in de zaal. Echter bij het tweede nummer was het binnen een mum van tijd feest in de tent dat ruim een halfuur voortduurde. Challenge verstaat de kunst om velen uit de stoel te krijgen; als vanouds en zoals Ron dat altijd graag zag. Naarmate het einde van het optreden naderde, liep de spanning op. Het grote uur U was aangebroken; samen met Stella kondigde Nono Kailuhu de Cd-presentatie aan. Met ingehouden emotie gaf Stella een korte inleiding over de totstandkoming van de CD en gaven de muziekvrienden die een bijdrage hadden geleverd aan de CD, acte de presence. Geen lege plek meer te vinden op het podium. De intro van 'Ron's Dream klonk door de zaal; het laatste lied op de CD dat het verhaal vertelt over Ron's hartenwens, zijn droom over de toekomst van de kansarme jeugd in Indonesië. 'Ron's Dream', geschreven door Armand Filon en live ten gehore gebracht door Challenge en Rons muziekvrienden en waarvan het jeugddeel gezongen werd door Amy, dochter van Stella en Kelly, dochter van Jules. Een prachtig moment, warm en ingetogen. HET moment voor Ron. Het was doodstil in de zaal. Je velde de ingehouden emoties en een enkeling liet z'n tranen de vrije loop.

Het is een prachtige CD geworden; een verzameling van nummers van diverse bevriende muziekgroepen, wisselend van genre en met veel aandacht en liefde gemaakt. Na afloop van de presentatie en gedurende de gehele 12-daagse Tong Tong Fair kon men de CD kopen voor EUR 10,= De opbrengsten uit de verkoop komen ten bate van het FONDS RONS DROOM. Ook is de CD per mail te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij danken alle muziekvrienden die een bijdrage hebben geleverd aan de CD. En allerminst op de laatste plaats gaat onze dank ook uit naar het Bestuur van Tong Tong Fair die ons in de gelegenheid stelde voor de lancering van de CD en de promotie van dat mooie project 'Rons Droom'