hoofd

anbi

Transparantie? Klik op logo.

 

Sponsor

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Artikelindex

Benefietavond Dance4Friends 2 december

Het bestuur van de Stichting Rons Droom had de laatste tijd weer alles uit de kast getoverd om een mooi event tot stand te brengen.
Vergaderen, plannen maken, weer overleg, Nieuwsbrief maken, repeteren, materiaal verzamelen, een presentatie in elkaar zetten etc. etc.

Voorzitter Eric Makadoero bijgestaan door Conny van Niel, Jan Henk Timmer, Maria Makadoero, Stella Makadoero, Marjolein Makadoero-Oldendorp waren aan het begin van deze middag gezond gespannen. Zouden ze het succes van 2016 kunnen benaderen.? Maar ook het evenement heeft een emotionele lading. Het is nogal wat om de droom van een veel te vroeg gestorven broer om te zetten in daden.

d4F2018 9kado

Voorzitter Eric Makadoero bijgestaan door Conny van Niel, Jan Henk Timmer, Maria Makadoero, Stella Makadoero, Marjolein Makadoero-Oldendorp waren aan het begin van deze middag gezond gespannen. Zouden ze het succes van 2016 kunnen benaderen.? Maar ook het evenement heeft een emotionele lading. Het is nogal wat om de droom van een veel te vroeg gestorven broer om te zetten in daden.
Tot nu toe was alles prima verlopen maar het moment suprême was nu aangebroken.
Vanaf 11.00 uur waren de artiesten en de mensen van TLP Productions al bezig met opbouwen, soundchecken en er allemaal meer bij komt kijken om het muzikaal programma feilloos te laten verlopen. De zaal was gezellig ingericht, zoutjes op tafel, tafels voorzien van de reserveringsbordjes, en een gezellig bloemetje. De prijzen voor de loterij uitgestald….

Check! De zaal ziet er pico bello uit!
De zaal loopt vol, Stella kondigt de voorzitter van de Stichting aan. Eric Makadoero opende de middag met een hartelijk woord van welkom.  

Hij brengt nog even in herinnering waar het allemaal om begonnen is. Het bestuur wordt voorgesteld en een van de sponsors komt al verklappen dat er een al redelijk bedrag is gescoord. Een applaus en een lachend bestuur is het resultaat. Stella houdt de vaart erin. ‘We gaan beginnen, genoeg gepraat!’ Het protesteren van Eric dat hij nog minder tijd krijgt dan bij de vorige ‘Dance 4 Friends’ lacht Stella weg. ‘We gaan beginnen’, kondigt ze nogmaals aan.

De middag ging als een raket van start. ‘Dance 4 Friends’ wordt gelanceerd door Xanur! Ja en dan weet je het wel, een waar feest wat duurt tot 21.30 uur is begonnen.Een leuk en onderhoudend cultureel intermezzo werd verzorgd door Arnaud Kokosky Deforchaux.

 Natuurlijk mocht Wieteke van Dort niet ontbreken. Als ondersteuner van het eerste uur was ze natuurlijk aanwezig. Garantie voor een gezellig optreden en als de hit “Geef mij maar Nasi Goreng’ klinkt ontstaat er spontaan een polonaise en een groot meezingkoor! 

wiet3rd

DJ Ron Funkytown nam vlekkeloos het stokje over en zorgde voor grandioze set met zijn keuze van de muziek. Het publiek genoot volop op de dansvloer. Even lekker uit je dak gaan op de muziek van deze top DJ!

d4F2018 98reunie
Een speciaal optreden in het kader van dit benefiet evenement. Met George Fisscher, Robbie Lubis, Uwe van der Laan. Natuurlijk kwam ‘Fresh’ ook langs.
Wat gaat de tijd snel….Time Flies….. zullen velen gedacht hebben!

Een mooie presentatie over de projecten van de Stichting Rons Droom werd levensgroot geprojecteerd. Ook op deze site kun u alle verslagen van de projecten lezen want als er een ding belangrijk gevonden wordt door de het bestuur is het wel transparantie. U kunt op de euro nauwkeurig volgen waar het geld aan besteed is en wordt.

Het resultaat!

En dan het resultaat van dit evenement. Een glunderende penningmeester, een trots bestuur kwam naar voren. Het resultaat was weer ongekend. Jan Henk maakte het gescoorde bedrag bekend! De zaal verwelkomde dit prachtige resultaat met een daverend applaus. 4424 euro! Het project gaat van start!

hoera

De finale. 

De finale was er een die er echt een die ertoe deed.De G3rdneration band. Een samengestelde formatie van kinderen van huidige muzikanten liet horen wat ze in huis hebben. En dat is nogal wat! De energie spat van het podium. Daar staat een stelletje talent! Wat is het fantastisch om dat mee te maken. Dat de muziek erin ging als koek was te zien op de dansvloer. Tijd voor pasar organisatoren en anderen om deze formatie te boeken lijkt het. Afgelopen Tong Tong Fair waren zij zowel op het hoofdpodium als in de Rotonde al de ontdekking en nu voor velen ook in Reeuwijk. 

Wat een heerlijke middag! Bestuur Stichting Rons Droom gefeliciteerd met het succes van deze middag en heel veel succes en sterkte met de lopende projecten!

Tot over….2 jaar?l

noldJohn van Hese Tjampoer

 

 

 

 


Goed meubilair Ikang Papa

 stoel3stoel

stoel2


Bouw School Apuan afgerond!

Op 18 juni was de officiële overdrachtsceremonie van de door stichting Rons droom gefinancierde en begeleide bouw van het schooltje in Apuan op Bali.

ceremonie 5WhatsApp Image 2017 06 17 at 15.32.44schoolschool 2 ceremonie 1ceremonie 2

apuan5apuan7

apuan1apuan2

apuan3apuan4

Danzij de opbrengst van de benefietavond kunnen wij beginnen met de school op Bali. In februari 2017 is de lokale bevolking zelf  begonnen met het egaliseren van het terrein. Op 18 juni was de officiële overdrachtsceremonie van de door stichting Rons droom gefinancierde en begeleide bouw van het schooltje in Apuan op Bali

sugi

Op 23 maart is definitief begonnen met de bouw. Onze projectleider Maria is naar Bali gegaan om daar een en ander in gang te zetten.

Collages2

bouw1bouw3


Sponsors

We hebben via het winkeltje "Knotsknetter" in Amsterdam heel veel spullen gekregen voor de verkoop. Ze wilde het magazijn ruimen. Zie foto om een idee te krijgen. We hebben weer inspiratie voor een Neuzelbeurs, veel dank!

index.

We zijn heel blij met de financiële donatie van 2.000 euro van Kringloopwinkel De Recycling voor de bouw van een schoolgebouwtje op Bali in het dorpje Apuan. Heel erg bedankt voor de moeite die zij hebben genomen om zich te verdiepen in de doelstelling van onze stichting en het project op Bali in het bijzonder, met deze donatie als resultaat.

http://www.recyclingwestland.nl/

Daarnaast hebben we begin 2017 maar liefst 1.571,50 euro ontvangen. Dit bedrag was afkomstig van de kerstcollecte van de Wateringse Parochie Jan De Doper. Wij danken het Bestuur van de Parochie­­ federatie Sint Franciscus hartelijk voor dit mooie gebaar!


Fundraising en Fun een fantastische combinatie.

Zondag 27 November 2016 was er een prachtig evenement opgezet in Reeuwijk door de Stichting Ron’s Droom. Een evenement waar velen op af waren gekomen om het initiatief om veel, veel geld in te zamelen voor de bouw van een school in Apuan op Bali. Eric opende het evenement met letterlijk het bestuur achter zich. En Bas de sponsor achter Ron’s Droom trapte af met een gulle gift die hij overhandigde aan Eric en Stella. Een magnifieke middag en avond volgde met tal van artiesten afwisselend gepresenteerd door Stella en Justine. Challenge XL pakte gelijk uit met een geweldige set zodat de stemming er gelijk in zat. Wieteke van Dort stal de show met haar hits die we zo makkelijk meezingen en de vele leuke Indische mopjes die ze in de loop der tijd heeft verzameld. Ook deed ze nog even tussendoor een oproep om haar nog moppen te sturen.

DJ Ron Funkytown liet zien wat een geweldige disco show hij in de vingers heeft en er werd wat afgedanst tijdens zijn sets. Dat gold ook voor Escobar die weet wat er nu populair is, een geweldige entertainer. De 6 danseressen van Maeva hadden erop gestaan om ook deel uit te maken van dit evenement. In hun dansen lieten ze zien met welk gevoel en warm hart ze het project ondersteunen, prachtig!

sjors1
Een hoogtepunt naast alle andere hoogtepunten was het optreden van Sjors van der Panne. Tjonge, de zaal luisterde ademloos naar deze zanger die het vermogen heeft om je in je gevoel te treffen. Maar hij daagde ook uit tot meezingen waarop het publiek massaal reageerde. Een topzanger met een warme presentatie waar elke publiek voor door de hoeven gaat. En vergeet vooral ook zijn toetsenist en gitarist niet. Wat een geweldig mini concert! Een mooie en boeiende presentatie samengesteld door Eric en ingesproken door Wieteke, liet zien wat de Stichting tot nu toe gepresenteerd heeft en wat de plannen zijn voor de nabije toekomst. Prachtig!

De trekking van de loterij en de uitreiking van de mooie prijzen werd in een nieuw Olympisch record afgewerkt. En dan het grote moment, de penningmeester Jan-Henk maakt het ingezamelde bedrag bekend. Een enorm bedrag ver boven verwachting. Een emotioneel moment voor alle aanwezigen. Met z’n allen hebben ze het waar gemaakt. opbrerengst

De uitsmijter was het optreden van Challenge XL met Justine Pelmelay. Hoe later op de dag hoe gekker. Een lekker show waar iedereen nog even uit zijn dak ging. En dan komt er aan deze mooie middag/avond een einde. Stella kon met moeite haar stem bedwingen om iedereen te bedanken voor dit enorme succes waar iedereen zo hard aan had gewerkt. Ze bedankte iedereen! Maar het gaat niet om de bezoekers, de sponsors, de artiesten, het bestuur, maar om het doel wat we voor ogen hebben en dat is door deze opbrengst heel wat dichterbij gekomen. En ze kondigde aan: ‘Over twee jaar organiseren we weer zo’n evenement. We hopen dan weer op u te kunnen rekenen’.

John van Hese


Muur tegen Geweld

Op 25 mei 2014 zijn op de de Muur tegen Geweld in het Drentse De Wijk 57 plaatjes bevestigd met de namen van slachtoffers van geweld. Hieronder was ook een plaatje voor Ron Makadoero De plaquette werd door zijn
nabestaanden aan de muur bevestigd. De Muur is een nationaal monument
ter nagedachtenis van de slachtoffers van zinloos geweld. Het monument werd in
2011 onthuld voor door voormalig Koningin Beatrix.

MTG-mei-2014 011

U kunt de muur zelf bezoeken, stel u navigatie in op  
Stapelerweg 2-A
7957 NB De Wijk

Grotere kaart weergeven


Ron's Droom te gast bij Splintergroep Wateringen

De organisatie 'Splintergroep' bestaat uit circa 22 enthousiaste vrijwilligers die zich vanuit hun hobby hebben gespecialiseerd in het vervaardigen van glaskunst.
Sommige leden hebben een kunstopleiding gevolgd of volgen deze nog. Iedereen werkt 'pro deo'.
Er wordt glaskunst vervaardigd met behulp van 4 verschillende technieken: tiffany, glas in lood, geschilderd glas en glas-appliqué (ook bekend als glasmozaïek).
Na ruim 25 jaar is de Splintergroep uitgegroeid tot een begrip in het Westland en weten mensen van ver buiten de regio de weg te vinden naar het glasatelier.
Er wordt gewerkt aan kleine en grote objecten zoals: raamhangers, spiegels, lampen, logo's (voor bedrijven of verenigingen), familiewapens en balkon- of tuinversieringen.
Ook komen er geregeld wensen of opdrachten binnen. Dit zijn vaak grotere glas-in-lood ramen die gerestaureerd moeten worden, of een raamwerk van tiffany die volgens de wens van een klant 'op maat' wordt gemaakt (in een gewenste kleurstelling of met een speciale voorstelling erin). splinterDe ontwerpen worden in overleg met de opdrachtgever gemaakt.  
Verder kan men er terecht voor kinderfeestjes. De groep kan creatieve en educatieve kinderpartijtjes bieden op een woensdagmiddag, of tijdens schoolvakanties. Denk hierbij aan het invullen van een verjaardagsfeest of het maken van een gezamenlijk werkstuk voor een jubilerende trainer of het huwelijksfeest van Opa en Oma.

Goede doelen

galimg508 thumbnailAlle creaties worden te koop aangeboden. De opbrengst gaat naar kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden ten bate van kansarme kinderen. Elk jaar kiest de groep projecten uit waar een heel jaar voor wordt gewerkt. De projecten worden dus financieel ondersteund.

Voor 2014 valt de eer te beurt aan Ron's Droom. Naast 2 andere goededoelenorganisaties hebben we een presentatie gegeven over onze stichting. In het voorjaar van 2014 krijgen we te horen wat de Splintergroep voor ons kan betekenen.

Contactgegevens

Het atelier bevindt zich op de 2e verdieping van het parochiehuis van de kerk St. Jan de Doper, Herenstraat 162, Wateringen. Tijdens de openingsuren kan er telefonisch contact worden opgenomen om evt. opdrachten/wensen persoonlijk te bespreken en kunnen ontwerpen van de groep worden gekocht.

De Splintergroep is aanwezig op:
dinsdag 10.00 - 15.30 uur
donderdag 19.30 - 21.30 uur

Telefoonnummer: 0174 297005.
Contactpersonen:
Marjo Konings - 0174 293 416 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Toos Groenewegen - 0174 293 957 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 Verbouwing bijgebouw Ikang Papa

In november 2013 heeft Stichting Ron's Droom een nieuw dak laten bouwen op een bijgebouw van Ikang Papa, het weeshuis op Bali. Het gebouw waar ze voorheen zaten moesten ze noodgedwongen verlaten. In mei 2013 zijn ze verhuisd naar een kleinere ruimte, vlak naast de oude locatie. Bij deze ruimte hoorde een bouwvallig huisje die ze bestemd hadden als recreatieruimte en eetzaal. De toestand van het huisje was echter zodanig slecht dat ze er niet veilig in waren.

oud

Één van onze bestuursleden en vaste projectleider Maria is naar Bali gegaan en heeft daar duidelijke afspraken gemaakt met zowel de aannemer als met het hoofd van het weeshuis, Pak Nyoman Sukanta. Op advies van vrienden in Indonesie hebben we gekozen voor een aluminium dak en voor een passende uitstraling is het plafond "op z'n Balinees" gehouden. Maria was een week aanwezig om de renovatie te begeleiden. Vooralsnog hoopten we dat ze de afronding van de bouw kon meemaken, maar op verzoek van Pak Nyoman zijn eerst de muren verhoogd en wegens het uitharden van een extra fundering daarvoor kostte de renovatie een paar extra dagen. Het project is inmiddels afgerond. Dankzij de opbrengsten van de vlooienmarkten en de boekenverkoop hebben wij ervoor kunnen zorgen dat de kinderen nu veilig kunnen eten, studeren en recreëren in een mooi opgeknapt bijgebouw.

verbouwg

Onze speciale dank gaat uit naar Pak Nyoman van Hotel Bumas. Hij heeft ons zeer waardevolle tips gegeven voor de bouw. Voor eventuele volgende renovatie-/bouwprojecten zullen we zéker weer gebruikmaken van zijn kennis en diensten. Image2
.

Sponsoring Balinese Kinderen

Stichting Ron's Droom heeft besloten om in eerste instantie 10 leerlingen van Kesayan Ikang Papa te sponsoren volgens hetzelfde principe als  de kinderen van Santi Rama. Hierover hebben we afspraken gemaakt met het tehuis. Op 20 februari is de overeenkomst met de directeur, Pak Nyoman Sukantha ondertekend en hebben wij het schoolgeld voor 8 kinderen overhandigd.

ericnyoman

Hieronder 8 kinderen waarvoor er al een sponsor is. 

Nu ook doneren door cadeaubonnen op te sturen

Ron's droom heeft zich aangesloten bij CadeaubonDoneren.nl
Het doel van CadeaubonDoneren.nl is de wereld een betere plek te maken. Hoe? Door zoveel mogelijk cadeaubonnen op te halen, om te zetten in harde euro’s en te doneren aan de door u gekozen goede doelen! Uiteraard hopen wij dat u voor ons kiest.

Hoe het werkt? {tip Hoe het werkt::klik op het logo hiernaast}klik op het logo{/tip} 


Update tandenpoetsproject

Dinsdag 27 november gaan de vrijwilligers van Werkgroep '72 samen met een tandarts naar het schooltje op de vuilnisbelt van Bantar Gebang.In de ochtend gaan ze langs en in plaats van de wekelijkse knutsellessen gaan ze in alle klassen uitleg geven over tanden poetsen. Tandarts Inge geeft tandenpoets les aan de kleinsten die nieuw zijn, en bij de ouderen is het een opfris-les om ze te herinneren aan het belang van tandenpoetsen en hoe je echt goed poetst.

Met de gift van Ronsdroom hebben ze de materialen kunnen bekostigen om deze dag mogelijk te maken. Al eerder in september is de bestaande voorraad tandpasta aangevuld. Onlangs is er weer een nieuwe lading tandpasta voor de hele school aangeschaft en nieuwe tandenborstels en bekertjes voor de kinderen in de laagste klassen. Klik op de afbeelding voor meer foto's


Toiletrenovatie Santi Rama afgerond!

 Het project toiletrenovatie Santi Rama Kleuterafdeling is afgerond! Op 7 juli was de formele overdracht aan Santi Rama. Ze hebben er een plechtige ceremonie van gemaakt met speeches, ondertekening overdrachtsdocument, kleine attenties. Ferie heeft namens  stichting een woordje gedaan. 

Santi  Rama was heel erg blij met hetgeen is opgeleverd en ook met de  extra’s, zoals een watertrekker, handdoeken, zeepdispencers, sponsen, emmers, etc. Ze waren echt verbaasd dat van zo’n kleine vieze ruimte nu een lichte en frisse  ruimte is ontstaan. Ze vonden dit het mooiste lokaal van de hele school. Ze waren ook verheugd met de slimme oplossing om de wanden en het plafond met speciale olieverf (ook voor zwembaden) af te werken. Dit is vochtbestendig en tegen vuilaanslag, dus onderhoudsvrij.

Er is ondanks een paar hobbels die genomen moesten worden goed werk afgeleverd en we kunnen stellen dat dit project een groot succes is geworden. De projectleider, Maria, heeft haar missie met glans voltooid. Het geeft een voldaan gevoel iets goeds voor de school en de kids te hebben gerealiseerd. Met dank aan alle donateurs!

 oud nieuw

 


Teddybears for Help

Van de Nederlandse stichting Teddybears for Help en Creations by Tania hebben we een groot aantal knuffels gekregen om uit te delen in Indonesië. Het gaat om meer dan 12 kg knuffels!

knuf2

De eerste serie is uitgedeeld tijdens de laatste schooldag op de kleuterschool. Verder hebben we een groot deel gegeven aan een weeshuis op Bali.
zie ook: http://www.teddybearsforhelp.nl/5070-2/

 

knuf1


Vervolg Tandenpoetsproject

In vervolg op het Tandenpoetsproject heeft Stichting Ron's Droom een nieuwe financiële bijdrage geleverd. Het project loopt noSmilebox 4293416696g steeds prima, de dames van Werkgroep '72 gaan inmiddels 2-wekelijks naar Bantar Gebang en controleren dan of de tandjes nog gepoetst worden en of ze nog voldoende spullen hiervoor hebben. Ze zijn op dit moment bezig met het realiseren van een waterpunt op Bantar Gebang en hierbij willen ze een hygiëneprogramma starten. Er is nog niet begonnen met een gebitscontrole, de kinderen hebben hier veel angst voor. Dit willen ze graag in samenwerking met een tandartsorganisatie doen dus daar zijn ze naar op zoek.

Op 10 juli 2012 hebben wij een bedrag van 400 euro overhandig aan het bestuur t.b.v. tandpasta en tandenborstels. Helaas konden we geen bezoek brengen aan de school vanwege de schoolvakantie.

 


Overhandiging Schoolgeld

Stella, de jongste zus van Ron, is samen met de jazzformatie Triba in maart op tournee in Indonesië geweest. Ze hebben daar o.a. opgetreden op het bekende Java Jazz festival. P3050031Tussen de optredens door is ze samen met Ferial en haar dochter en kleindochter naar Santi Rama geweest. Ze heeft daar met eigen ogen gezien hoe goed werk er daar wordt verricht. Ze heeft bij de gelegenheid schoolgeld gedoneerd voor in totaal 18 kinderen. Op de foto ziet u naast Stella oud-directeur mevrouw Hanifa (zij is inmiddels Voorzitter van de Raad van bestuur) en daarnaast de nieuwe directeur, mevrouw Sukahar. Rechts van Stella staat Nytia, onze nichtje uit Jakarta. Zij is voor haar school gestart met een project over Ron's Droom en heeft inmiddels ook al 10 donateurs weten te strikken!

Van mevrouw Hanifa kregen wij een herinneringsplakkaat als dank voor onze steun overhandigd.
P3050039


 

Benefietavond druk bezocht!

Met bijna 300 betalende bezoekers en een opbrengst van ruim 5.100 Euro is het bestuur zeer tevreden. Ook hebben zich 8 nieuwe vaste donateurs aangemeld. In nieuwsbrief 9 staat een uitgebreid verslag. De foto's kunt u HIER bekijken.

bene1

 benefiet2

Nieuwe Website

Met ingang van 25 februari 2012, is de website 'omgezet' naar de nieuwe huisstijl. Uw suggesties, commentaar en opmerkingen over onze site zijn uiteraard zeer welkom!

hoofd

 


 

Triest Nieuws

ben

Het is goed zo – hij heeft eindelijk rust

Na een zeer moedige strijd en een dappere poging om toch nog enkele jaren extra van het leven te mogen genieten, hebben wij helaas veel te vroeg afscheid moeten nemen van onze geliefde

Benjamin Hengkenusa Makadoero

Balikpapan (Ind.), 19 april 1959 † Den Haag, 11 december 2011

Ben, onze jongste broer en zwager, was één van de oprichters van Ron's Droom. Vlak voor oud en nieuw 2010 werd bij hem kanker ontdekt. Hij is echter niet bij de pakken neer gaan zitten en tot zo lang hij kon bleef hij zich inzetten voor de realisatie van de droom van zijn broer.

Ondanks het diepe verdriet over het vroege overlijden van Ben, weten we zeker dat hij gewild had dat we de draad zo snel mogelijk weer oppakken. Wij zullen dit dan ook zeker doen en weten ons gesteund door de inbreng van Conny, steun en toeverlaat van Ben in het afgelopen jaar.

 


 

Huisstijl

We vonden het belangrijk om voor de stichting een eigen huisstijl te laten ontwikkelen waarin de essentie van Ron's Droom goed tot uiting komt. Een eigen huisstijl is immers je eerste visitekaartje. We hebben aangeklopt bij een bevriende zakenrelatie: Sørs Creatieve Communicatie uit Arnhem (www.sors.nl). Zij kwamen met een tweetal zeer aansprekende ontwerpen. Het resultaat van onze keuze kunt u spoedig zien in onze Nieuwsbrief. Binnenkort zal ook de website worden aangepast volgens de nieuwe huisstijl. Wij danken Ronald, Rudi en Roel van Sørs voor hun belangeloze inzet voor Ron's Droom!'

ANBI Status

De beschikking van de Belastingdienst is binnen! Dat betekent dat Ron's Droom officiëel de ANBI-status heeft. ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling. Dit is voor onszelf belangrijk om zaken te doen met bepaalde instanties maar ook voor onze donateurs en sponsors omdat daarmee giften aan Ron's Droom fiscaal aftrekbaar zijn.

Stichting

Per 7 juli 2011 is Ron's Droom een Stichting. Op onderstaande foto de 3 bestuursleden: Inèz Makadoero (voorzitter), Eric Makadoero (secretaris), Jan Henk Timmer (penningmeester). Registratie bij de Kamer van Koophandel onder nr. 53125509

notaris

 


 

Plaatsing Gedenktegel

Op vrijdagmiddag 29 april 2011 is met toestemming en medewerking van de Gemeente Rijswijk een gedenktegel geplaatst aan de Huis te Landelaan te Rijswijk op de plek waar Ron in 2009 het leven verloor. Toestemming was reeds in december 2010 verleend, maar gezien de strenge weersomstandigheden, werd besloten om het gedenkteken in de lente van dit jaar te plaatsen.

ronsdroomtegel1

Voor het praktische werk waren professionele stratenmakers ingehuurd en de officiële handeling werd verricht door de initiatiefnemer van het project, Ben Makadoero, de jongste broer van Ron. Veel familie, vrienden en collega's van Ron waren bij de plechtigheid aanwezig. Het was een mooie bijeenkomst met een stralende zon als extra cadeau. Ook de bloemen die men had meegebracht gaven de bijeenkomst een bijzonder tintje. Na de officiële handeling - het plaatsen van de gedenktegel door Ben - werd een gedicht voorgelezen door Inez, de oudste zus van Ron. Vervolgens sloot Jules Makadoero, onder dankzegging voor ieders aanwezigheid, de plechtigheid af. Al met al een ingetogen bijeenkomst, echter niet minder indrukwekkend. Het gedicht kun je HIER lezen.

 ronsdroomtegel4

 


 

Tandenpoetsproject

De plannen om, door middel van sponsoring, mee te werken aan een tandenpoetsproject voor kinderen die op de vuilnisbelt Bantar Gebang leven zijn inmiddels gerealiseerd. Op 23 november 2010 hebben Inèz en Jan Henk namens het Fonds een donatie overhandigd aan Carin de Raad-Janssen, voorzitter van Werkgroep ’72.

Bantar Gebang is de grootste vuilnisbelt van Indonesië, waar Werkgroep ’72 zeer actief is op een school voor ‘vuilnisbeltkinderen’ (opgericht met steun van de Japanse Ambassade in Jakarta). Iedere week gaat een groep vrijwilligers (merendeels Nederlandse vrouwen) naar de school om er o.a. handenarbeid en Engelse les te geven.Smilebox 4293416696

Het tandenpoetsproject betreft o.a. de aanschaf van tandenborstels, tandpasta en de productie van een brochure over de noodzaak en het nut van tandenpoetsen. Ook wordt de kinderen blijvend geïnformeerd over een goede manier van tandenpoetsen. De introductie van een structurele gebitscontrole bij de kinderen door gediplomeerde tandartsen is inmiddels in gang gezet. Een dergelijke controle zal jaarlijks (misschien wel 2x per jaar) moeten plaatsvinden, hetzij op de school bij Bantar Gebang, hetzij op scholen elders. Bij het constateren van ernstige gebreken aan het gebit zullen de kinderen in een kliniek in Jakarta worden behandeld. De donatie van Ron’s Droom was voldoende voor Werkgroep ’72 om van start te kunnen gaan.

Lees HIER meer over de voortgang van het project!

 


 Speciale CD

De speciale CD met als titel 'Beautiful Thoughts' is een zeer groot succes De eerste oplage van 500 stuks is uitverkocht!. We hebben inmiddels een tweede oplage binnen. De opbrengsten uit de verkoop van deze CD komen geheel ten goede aan de realisatie van Ron's Droom. De prijs van de CD is 10 Euro, excl. verzendkosten.