hoofd

anbi

Transparantie? Klik op logo.

 

Sponsor

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Artikelindex

Yayasan Santi Rama is een bijzondere school in Jakarta voor dove kinderen dat een bescheiden subsidie van de Overheid krijgt en verder afhankelijk is van materiële giften en financiële donaties. Het merendeel van het personeel zijn vrijwilligers die slechts een onkostenvergoeding krijgen. De leerkrachten zijn afgestudeerd voor het basis- en voortgezet onderwijs, maar worden regelmatig bijgeschoold voor het speciaal onderwijs. Ook de leerkrachten werken voor een deel op vrijwillige basis. Naast het normale onderwijs (kleuter, basis en voortgezet), krijgen de kinderen ook diverse lichamelijke oefeningen en therapieën om zo goed mogelijk met hun handicap te kunnen leven. Voorts krijgen ze vaklessen en trainingen in motortechniek en lichamelijke verzorging (haar, manicure, pedicure, enz.), zodat ze ondanks hun handicap later meer kans op de arbeidsmarkt krijgen. Niet alle ouders van de kinderen zijn echter in staat het volledige schoolgeld te voldoen. Voor deze kinderen is de school genoodzaakt een uitzondering te maken en betalen deze kinderen slechts een deel van het normale schoolgeld danwel tijdelijk helemaal geen schoolgeld. Dit betekent dat de school structureel aan inkomstenderving lijdt en dus geen geld heeft voor regulier onderhoud en/of aanschaf van benodigde materialen voor het onderwijs. Zie verder www.santirama.sch.id 


Toiletrenovatie Santi Rama

Het project toiletrenovatie Santi Rama Kleuterafdeling is afgerond! Op 7 juli was de formele overdracht aan Santi Rama. Ze hebben er een plechtige ceremonie van gemaakt met speeches, ondertekening overdrachtsdocument, kleine attenties. Ferie heeft namens  stichting een woordje gedaan. 

Santi  Rama was heel erg blij met hetgeen is opgeleverd en ook met de  extra’s, zoals een watertrekker, handdoeken, zeepdispencers, sponsen, emmers, etc. Ze waren echt verbaasd dat van zo’n kleine vieze ruimte nu een lichte en frisse  ruimte is ontstaan. Ze vonden dit het mooiste lokaal van de hele school. Ze waren ook verheugd met de slimme oplossing om de wanden en het plafond met speciale olieverf (ook voor zwembaden) af te werken. Dit is vochtbestendig en tegen vuilaanslag, dus onderhoudsvrij.

Er is ondanks een paar hobbels die genomen moesten worden goed werk afgeleverd en we kunnen stellen dat dit project een groot succes is geworden. De projectleider, Maria, heeft haar missie met glans voltooid. Het geeft een voldaan gevoel iets goeds voor de school en de kids te hebben gerealiseerd. Met dank aan alle donateurs!

 oud nieuw

 


Ron's Droom 
Wij hebben een bedrag gedoneerd om het dak van het handenarbeidlokaal te laten renoveren. Deze verbouwing is zo voortvarend opgepakt dat er geen tijd meer was om het proces te fotograferen. Hieronder kunt u wel het eindresultaat zien:

DSC00436dak1

Vóór de renovatie                    Na de renovatie 

dakrand

 zonder rand                    met rand 

In navolging van Eric en Maria hebben Inèz en Jan Henk een bezoek aan de school gebracht en hebben gezien hoe geweldig er met de dove kinderen wordt ombordgegaan, maar ook hoe belangrijk het is dat deze kinderen goed onderwijs genieten. Onderwijs op maat. Bij het tweede bezoek is er gedoneerd voor het aanleggen van een extra rand voor het leslokaal zodat de regen niet langer naar binnen kan waaien. Bij het plafond is een bord geplaatst met de tekst "Donated by Ron's Droom".