hoofd

anbi

Transparantie? Klik op logo.

 

Sponsor

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Artikelindex

Kesayan Ikang Papa betekent letterlijk passie voor de armen. Het tehuis wordt geleid door 4 zeer gedreven vrijwilligers, waaronder een gepensioneerd echtpaar. Dagelijks zetten zij zich belangeloos in voor goede huisvesting van de kinderen, hun levensonderhoud en hun scholing om hen zodoende een kans te geven op een betere toekomst. Hiervoor zijn ze echter afhankelijk van zeer weinig subsidie van de Overheid, van sponsoring danwel giften van derden en niet in de laatste plaats ook van hun eigen kleine portemonnee.

jongen1jongen3jongen5

In het weeshuis verblijven nu 35 kinderen (jongens en meisjes) in de leeftijd van 9-20 jaar;
26 kinderen zijn doof en kunnen niet praten, 9 kinderen zijn geestelijk of lichamelijk gehandicapt.
27 kinderen wonen intern, de rest woont bij familie

meisje1meisje2meisje3

Het is een weeshuis wat niet erg veel bezocht wordt, waar relatief weinig kinderen wonen en waar ze erg blij zijn met de spullen die ze krijgen. Het mag duidelijk zijn dat Kesayan Ikang Papa dringend hulp nodig heeft, zowel incidenteel als structureel. 

Opties die in onze missie passen zijn o.a. 

  • Financiële steun voor bijzonder onderwijs (structureel)
  • Financiële steun voor het salaris van leraren computerlessen (structureel)
  • Financiële steun voor de aanschaf van technische hulpmiddelen (incidenteel)
  • Financiële steun voor de aanschaf van materiaal voor de creatieve lessen (incidenteel danwel structureel)

Stichting Ron's Droom heeft besloten om in eerste instantie 10 leerlingen te sponsoren volgens hetzelfde principe als voor de kinderen van Santi Rama. Op 20 februari 2013 is dit officieel afgekaart met de directeur van het tehuis. We hebben een lijst van de namen en de bijbehorende verhalen gekregen. Hieronder een  aantal van de te sponseren kinderen.


Verbouwing bijgebouw Ikang Papa

In november 2013 heeft Stichting Ron's Droom een nieuw dak laten bouwen op een bijgebouw van Ikang Papa, het weeshuis op Bali. Het gebouw waar ze voorheen zaten moesten ze noodgedwongen verlaten. In mei 2013 zijn ze verhuisd naar een kleinere ruimte, vlak naast de oude locatie. Bij deze ruimte hoorde een bouwvallig huisje die ze bestemd hadden als recreatieruimte en eetzaal. De toestand van het huisje was echter zodanig slecht dat ze er niet veilig in waren.

oud

Één van onze bestuursleden en vaste projectleider Maria is naar Bali gegaan en heeft daar duidelijke afspraken gemaakt met zowel de aannemer als met het hoofd van het weeshuis, Pak Nyoman Sukanta. Op advies van vrienden in Indonesie hebben we gekozen voor een aluminium dak en voor een passende uitstraling is het plafond "op z'n Balinees" gehouden. Maria was een week aanwezig om de renovatie te begeleiden. Vooralsnog hoopten we dat ze de afronding van de bouw kon meemaken, maar op verzoek van Pak Nyoman zijn eerst de muren verhoogd en wegens het uitharden van een extra fundering daarvoor kostte de renovatie een paar extra dagen. Het project is inmiddels afgerond. Dankzij de opbrengsten van de vlooienmarkten en de boekenverkoop hebben wij ervoor kunnen zorgen dat de kinderen nu veilig kunnen eten, studeren en recreëren in een mooi opgeknapt bijgebouw.

verbouwg

Onze speciale dank gaat uit naar Pak Nyoman van Hotel Bumas. Hij heeft ons zeer waardevolle tips gegeven voor de bouw. Voor eventuele volgende renovatie-/bouwprojecten zullen we zéker weer gebruikmaken van zijn kennis en diensten. Image2