hoofd

anbi

Transparantie? Klik op logo.

 

Sponsor

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Artikelindex

Ron had ideeën en plannen voor de arme mensen in Indonesië, met name voor de kansarme jeugd. Zijn plannen heeft hij echter niet meer zelf kunnen realiseren. Door een wrede daad werd hem op 8 juni 2009 op brute wijze het leven ontnomen. Wij – zijn broers en zusters – willen Ron’s hartenwens verwezenlijken. Daarvoor is dit mooie project - RON’S DROOM - in het leven geroepen, een project dat Ron’s hartenwens in vervulling moet laten gaan.

Op 16-jarige leeftijd (1967) kwam Ron met zijn moeder, broers en zus naar Nederland. Na zijn schooljaren en enkele jaren bij Philips te hebben gewerkt, was Ron de laatste 30 jaar van zijn leven werkzaam bij het Ministerie van Justitie. Begonnen als administratief medewerker bij Directie Vreemdelingenzaken en geëindigd als Senior Medewerker Ondersteuning bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst.

08Dia

Ron was een warm mens; een man van weinig woorden, met altijd een glimlach op zijn gezicht. Hij was een familieman, vader van dochter Dewi en een dierenvriend; behulpzaam en collegiaal; geliefd bij velen. Ron was ook een muzikale man, vanaf zijn vroegste jeugd van vader meegekregen. Muziek was zijn grootste passie. Vanaf de jaren ’60 stond zijn leven in het teken van de muziek. Hij was medeoprichter van de muziekgroep Marabunta en maakte jaren deel uit van The Nightbreakers. In 1983 startte hij, samen met broer Jules en zus Stella, een nieuwe groep onder de naam Challenge, een muziekgroep die tot nu toe grote bekendheid geniet in met name de Indische wereld. Met zijn muzikale carrière vergaarde Ron vele muziekvrienden

 


Ron's Droom

Ron zag de armoede in Indonesië als een vorm van zinloos geweld door het contrast tussen extreem rijk en hulpeloos arm. Zijn hartenwens was om iets zinvols te betekenen en te willen doen voor zijn geliefde geboorteland Indonesië. Tijdens zijn vele reizen door Indonesië bood hij met zijn beperkte middelen hulp aan gezinnen en scholen. Ook droomde hij om ooit op het eiland Sangihe Talaud (Noord-Celebes), de oorsprong van de familie Makadoero, samen met de familie op het eiland, een eigen bedrijf op te zetten en op die wijze de familie te ondersteunen.

satal map

Ron had oog voor de noodzakelijke hulp aan jeugd en hun scholing. Voortdurend was hij op zoek naar wegen om de minder bedeelden in Indonesië een beter bestaan te kunnen geven, maar vooral de jeugd uit de kampong een hoopvolle toekomst.
Ron was volop in voorbereiding om na ruim 40 jaar in Nederland, de eerste stappen richting Indonesië te maken om zich daar permanent te vestigen. Hij wilde zijn plannen voor de ‘kleine man’ in Indonesië waarmaken.
Draagt u Ron’s Droom een warm hart toe? KLIK HIER